".................................,

Biz akademisyenler Pamukkale Üniversitesi'nde çalışıyoruz. Bir üniversitede olması gerektiği gibi eğitim vermeye, araştırma yapmaya, ülkemize katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bunları yaparken de her zaman yaptığımız işin kalitesini sorguluyor, daha iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bizlerin bireysel çabaları, küçük fırça darbeleri gibi, büyük resim içinde üniversitemizin kimliğini oluşturuyor.
Bir kurumun kimliği ismi değildir. Kendimizin veya bir başkasının bizi nasıl adlandırdığı da hiç önemli değildir. Önemli olan o ismin arkasındaki değerler bütünüdür. Bir kurum taşıdığı ve temsil ettiği değerlerle vardır.
Pamukkale Üniversitesi'nin dayandığı değerler, Cumhuriyetimizin üzerine kurulduğu temel felsefenin değerleridir. Bunlar Akıl ve Bilim dir. Bu değerler olmazsa, adımız ne olursa olsun bizi tanımlamak mümkün olmayacaktır.
Değerler bir günde ortaya çıkmaz, uzun bir tarihsel süreç ve emeğin birikimleriyle oluşur. Biz daha yolun başındayız, ne olacağımız bizlerin en az 50 yıllık çabası sonucunda ortaya çıkacaktır. Her şeyi doğru yaparsak, ancak o zaman ismimiz değerleriyle birlikte dolu dolu Pamukkale Üniversitesi olarak anılacaktır. Şimdilik sadece bilimin ve aklın gösterdiği yolda ilerlemek için gayret ettiğimizi söyleyebiliriz.
Biz Pamukkale Üniversitesi olarak, dünyanın neresinde bilim varsa onu öğrenmek, neresinde büyük bir bilgin varsa onunla çalışmak, neresinde
bilinmedik birşey varsa onu çözmek, neresinde karanlık varsa onu dağıtmak için buradayız.

........................................."

              

Konuşmanın tamamı pdf